Hirdetéseink - 2017. 02. 26.

HIRDETÉSEK

Évközi 8. vasárnap – 2017. február 26.

 

  Püspöki Karunk rendelkezése szerint ma tartjuk az ország összes katolikus templomában a gyűjtést a katolikus iskolák javára.

 

    Március 1-én HAMVAZÓSZERDÁN kezdetét veszi a nagyböjti idő, mely előkészület Jézus Krisztus szenvedésére, kereszthalálára majd feltámadására. Hamvazószerda szigorú böjti nap, amikor 18 és 60 éves kor között 3 étkezés engedélyezett egyszeri jóllakással, 14 éves kortól pedig tilos a húsfogyasztás saját asztalunknál. Hamvazószerdán az esti 6 órai szentmisén, melyet itt a templomban tartunk, valamint az azt követő vasárnapon a szentmisék után hamvazás lesz a Hívek számára.

 

  Elsőcsütörtökön az Örökimádás templomban délután 5 órakor imaóra új papi és szerzetesi hivatásokért, 6 órakor szentmise erre a szándékra.

 

  Elsőpénteken betegeinket felkeressük.

 

   Március 3-án pénteken, ahogyan nagyböjt minden péntekén, az esti 6 órai szentmise előtt ½ 6 órai kezdettel KERESZTÚTI ÁJTATOSSÁGOT tartunk itt a templomban. Kérjük a kedves Testvéreket, mind nagyobb számban vegyenek részt ezeken a húsvéti előkészületi alkalmakon. Ne feledjük, hogy nagyböjt péntekjein bűnbánati cselekedetünk a hústól való tartózkodás.

 

  A hétköznapi szentmiséket a fűtött oldalkápolnában tartjuk. Bejárat a templomon keresztül. Gyónási lehetőség szentmisék előtt vagy után.