Hirdetéseink - 2017. 04. 30.

H I R D E T É S E I N K

Húsvét 3. vasárnapja – 2017. április 30.

 

Május hónap a SZŰZANYA hónapja. /Anyák napja, a Fatimai jelenések 100. évfordulója/ Őt köszöntjük a lorettói litániával minden esti szentmise után.

A húsvét örömhírét, győzelmét hirdeti meg az egyház nemcsak a templomokban, hanem - a világ több mint 100 országában – a templomhoz közeleső tereken is. Környékünkön ez a MISSZIÓ a Nagyvárad téri aluljáróban lesz a mai vasárnap és május minden vasárnapján du. 4 órai kezdettel.

A GÁT UTCAI TEMPLOM belső tatarozása miatt május hónapban a vasárnap du. 4 órai szentmisék elmaradnak.

ELSŐCSÜTÖRTÖKÖN az Örökimádás templomban szokás szerint du. 5-kor imaóra, este 6-kor szentmise „új papi és szerzetesi hivatásokért” könyörögve.

Jövő szombaton, május 6-án lesz egyházközségünk ZARÁNDOKLATA, kirándulása: Péliföldszentkereszt – Majkpuszta – Alcsút /arborétum/ - Martonvásár /kastélypark/ útvonalon. Indulás: reggel 7 órakor. Még lehet jelentkezni.

Május 14-én, két hét múlva a vasárnap reggel 9 órai szentmisén lesz 19 kisgyerek ELSŐÁLDOZÁSA. Mindenkit hívunk: ünnepeljünk velük együtt.

Ugyancsak két hét múlva, a május 14-i vasárnap este 7 órakor lesz a szokásos „KOPECZKY” orgonahangverseny. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk.

Május 20-án, szombaton: NAGYMAROSI ifjúsági találkozó. Iskolások, fiatalok készüljenek rá!

Három hét múlva, május 21-én a vasárnap de. 11 órai szentmisén lesz alkalmuk idős és beteg testvéreinknek itt a templomban felvenni a „BETEGEK SZENT KENETÉT”. Ajánljuk minden idősnek, aki érzi az élet terheit, nehézségeit. Gondoljuk át, környezetünkben ki az, akinek „itt a helye” és segítsük eljutni ide.

ADOREMUS májusi imafüzet a sekrestyében kapható.